Pim & Pom winnen Cinekid Kinderkast

Nov 8, 2010

Pim & Pom leukste kinderprogramma van 2010 

Tijdens de uitreiking van de Cinekid Awards 2010 heeft de animatieserie 'De avonturen van Pim & Pom' de juryprijs van de Cinekid Kinderkast gewonnen voor de beste televisieserie voor de jeugd in de categorie Fictie.

 De serie is gebaseerd op de karakters van Mies Bouhuys en de tekeningen van Fiep Westendorp en wordt geregisseerd door Gioia Smid. Zij kreeg het idee voor de animatieserie over de twee poezen toen ze tijdens het archiveren van de tekeningen van Fiep Westendorp de illustraties terugvond in de badkamerkastjes.

 pimpomkinderkast2010

De scenario's voor de serie werden geschreven door Fiona van Heemstra. Marieke van Middelkoop kroop in de huid van Fiep Westendorp en maakte de animaties. Alex Debicki componeerde de muziek en Georgina Verbaan gaf de poezen en alle andere figuren die in de serie voorkomen een eigen stem.

De serie wordt uitgezonden op Nick jr. en Nickelodeon. Het is voor het eerst dat een serie die wordt uitgezonden door de commerciële omroep de Cinekid Kinderkast wint.

 'De Avonturen van Pim &Pom' is een productie van Pim & Pom bv; Fiep Westendorp illustrations. De serie bestaat uit 52 afleveringen van vijf minuten en is ook op televisie te zien in Japan, Zweden, Denemarken, Finland, Noorwegen en Slovenië.